Tradicija in kakovost AB

Zgodovina mejniki:

Ulrich Heyer je leta 1972 v Venezueli ustanovil podjetje Lanchas Venezuelos. Podjetje je 35 let proizvajalo samo aluminijaste čolne pod imenom LanVen in LanCraft. Podjetje Lanchas Venezuelos je bilo razvojno skupaj ustanovljeno s podjetjem Starcraft Aluminium Boats. Še danes 95 odstotkov aluminijastih čolnov iz tedanje proizvodnje pluje po jezerih in rekah Venezuele. Ivor Heyer sin Ulrica Heyerja je leta 1968 prevzel podjetje. Ivor Heyer se je odločil razširiti asortima čolnov. Aluminijastim čolnov je dodal gumenjake. Leta 1990 so združili razvojne in tehnološke ideje skupaj z manjšim italijanskim podjetjem  Artigiana Battelli, kasneje je bilo ustanovljeno podjetje Artgiana Battelli S.A. Venezuela. Leta 1993 je bila blagovna znamka gumenjakov spremenjena iz Artigiana Battelli so jo preimenovali v AB Inflatables. V letih kasneje se je začela uspešna zgodba prodaje plovila AB čolnov predvsem na ameriškem in karibskem trgu. Podjetji Lanchas Venezueleos S.A. in Artigiana Battelli S.A. sta bili leta 1996 združeni v podjetja AB Marine Group. Neugodne politične razmere v Venezueli so pripomogle k selitvi proizvodnje v Kolumbijo, tam jih še danes proizvajajo. Podjetje AB Marine Group na 10 186 m2 naredi letno 4800 čolnov v enoizmenski proizvodnji. Podjetje zaposluje 160 ljudi, ki kakovostno obdelujejo vsak posamezni del čolna.

AB Inflatables – gumenjaki so glavni del prodajnega programa podjetja AB Marine Divison zato se zavzemajo za visoko kakovost plovil. Vsa plovila so ročno obdelana ob zahtevnem načinu kontrole same izdelave plovila. Vsi uporabljeni materiali so premišljeno izbrani glede na obstojnost in uporabnost. Kakovost izdelave, izbrani materiali in tehnološka inovativnost dovršenosti produktov  potrjujejo dobljeni certifikati.  AB plovila imajo že 42letno tradicijo izdelave čolnov. Skozi dolgoletno tradicijo so se naučili prisluhniti vsakemu posameznemu kupcu. S tem si povečujejo ugled in zadovoljstvo kupcev, ki se radi ponovno odločajo za nakup AB gumenjaka.

Certifikati:

  • Leto 2008 BASC BUSSINES ALLIANCE FOR SECURE COMMERCE
  • Leto 2010 ISO 9001

Vsi čolni imajo imajo NMMA CERTIFIKAT- NATIONAL MARINE MANUFACTURE ASSOCIATION, ki ga izdaja AMERICAN BOAT AND YACHT CONUCIL STANDARD.

Vsi čolni imajo CE certifikat pod ISO STANDARDI.

Tehnologija sestave tkanine gumijastih tub ORCA (CMS):

a.)    Sestava Orca  (CMS) tkanine:

  •           vremensko odporna proti bledenju in staranju
  •           kemijsko odporna
  •           odporna proti obrabi

b.)    Dodaten sloj neoprena med Orco in tekstilom

c.)     Visoko natezni tekstil

  •           osnove mehanske lastnosti: nateznost, trdnost in odpornost na trganje
  •           dimenzijska stabilnost

d.)    Notranji sloj iz neoprena

  •          zračna tesnost ( zrak je nepropusten čez tekstile)
  •          odličen oprijem na neopren in druge gume

Tehnologija sestave AB tub

Tehnologija sestave AB tub je edinstvena, ker je sestavljena iz petih slojev ORCA klorsulfoniranega polietilena in dodatne CMS zaščite plovil, ki je posebej obdelana proti praskam in zaščitena pred UV žarki, pri čemer pa ohranja svojo dolgoletno obstojnost. Kakovost materiala nam omogoča, da dajemo svojim kupcem plovila AB 10 letno garancijo na tubuse in 5 letno garancijo na aluminijasti trup (2015), za kar se močno razlikujemo od konkurence ponudnikov na trgu. Šivi so dodatno zaščiteni v dolžini ene inče, notranjost šivov je ojačena. Tube so natančno zašite na krmi in zaključkih. Zunanja linija čolna je dodatno zaščitena z zaščitno gumo, ki varuje tubo pred udarci. Povečana velikost tub omogoča posadki udobno, suho in varnejšo plovbo. Vsaka tuba (razen modela 8 in 9UL) ima tri-zračno komoro, ki omogoča izravnavo tlaka v tubah, kar dodatno povečuje varnost. Vse tube so povečane, vendar so narejene v sorazmerju s trupom.

 

Tehnologija izdelave trupa

AB trup čolnov je lahko izdelana iz steklenih vlaken ali visoko kakovostnega aluminija, ki je primerno obdelan in odporen na vplive morja in soli. Trup iz steklenih vlaken je ročno nanesen v dveh plasteh. Edinstvena oblika razširjenega trupa daje posadki udobje in prostornost. Po dolžini trupa je vgrajen gredelj, ki dodatno poudari stabilnost in performance čolna. Elegantna linija, design čolnov in odlične performance so glavne karakteristike AB čolnov. Oblika trupa AB čolnom omogoča lahkotno plutje in doseganje velikih hitrosti z veliko manjšimi konjskimi močmi v primerjavi s konkurenco. Notranjost plovila je narejena prostorno, da se posadka lahko počuti varno in udobno ob tem pa niso pozabili na odlagalne površine in predale, ki so tako pomembni, da lahko varno shranimo stvari.  Oblika trupa in tub omogočata suho in udobno vožnjo posadke.